Hlášení
Publikováno 05. 08. 2024

Češi na Mistrovství Evropy v Německém Grossheubachu nezklamali.

V německém Grossheubachu pokračovalo Mistrovství Evropy v trialu.  Českou republiku reprezentovalo 6 jezdců a vedli si na výbornou. 

Úseky se v Německu zdály těžší, jelikož v nich byly i výjezdy a výskoky větších skal a kamenů. Během soutěže se, ale většině jezdců dařilo tyto překážky překonávat. (takto zhodnotil úseky Martin Křoustek). Počasí jezdcům přálo a tak se nakonec jednalo o hezký soutěžní víkend. 

Do kategorie Junior cup se postavil Jan Christopher Baloušek a nevedl si vůbec špatně. V sobotu i v neděli si vyjel P3. 

V kategorii Over 40 startoval Martin Křoustek. V sobotu ani v neděli nedal Martin svým konkurentům šanci a bral oba dva dny zlato. V sobotu Martin získal pouze 1 trestný. V neděli si Martin pohoršil o jeden trestný bod, takže i se dvěma trestnými body dokázal vyhrát. 

Nejvyšší ženská kategorie znamenala start Denisy Pecháčkové a Petry Budínové. V sobotu Denisa dokázala smazat manko a nabrala stejný počet trestných bodů jako Alessia Baccheta z Itálie. Obě holky 15 trestných bodů. Nakonec se však radovala z P1 Italka, která dokázala Denisu porazit na počet 0.  Petra Budínová si v sobotu dojel pro P9. V neděli si Denisa spravila chuť a s 10ti trestnými body vyhrála. I Petra Budínová si v neděli polepšila a to o jednu pozici a skončila na konečném 8. místě. 

Na start kategorie Youth International se postavili Tadeáš Mikunda a Richard Kůta. Pro Tadeáše to byla premiéra na evropské scéně a v sobotu si nevedl vůbec špatně. 21 trestných bodů a celkové P7. To ostřílenější Richard Kůta se v sobotu trápil a nasbíral 49 trestných bodů. Nakonec to stačilo na P13.  Neděle byla pro kluky složitější, ale Richard se vyspal o trochu lépe. Nasbíral 22 trestných bodů a bylo z toho P7. Tadeáš nasbíral 35 trestných bodů a uzavíral první desítku P10. Pro Tadeáše to však byla výborná zkušenost a získávání zkušeností do budoucna.

Poslední soutěž v rámci Mistrovství Evropy se jede v České republice a to konkrétně v Kramolíně u Nepomuka v termínu 10 – 11.8.2024, kam Vás srdečně zveme, jelikož v Kramolíně se budou rozdávat mistrovské tituly. 

A jak si celkově vedou zatím čeští jezdci:

Jan Christopher Baloušek – Junior cup -  P9

Martin Křoustek – Over 40 -  P1

Denisa Pecháčková – Women – P1

Petra Budínová – Women – P8

Tadeáš Mikunda – Youth International – P9

Richard Kůta – Youth International – P10