Hlášení
Publikováno 23. 09. 2024

Česká reprezentace na Trialu Národů

Česká trialová reprezentace se účastnila Trialu Národů 2024, které hostila španělská Pobladura. 

V rámci TDN 2024 jsme měli dva týmy a to ženský a mužský tým.

Ženský tým ve složení Denisa Pecháčková a Petra Budínová se účastnili nejvyšší ženské kategorie Womens Championship. Doprovod holkám dělal Libor Pecháček.

Mužský tým ve složení David Fabián jun. , Matěj Mrázek a Jan Christopher Baloušek se účastnili kategorie International Trophy. Doprovod klukům dělal Libor Baloušek. 

Začneme holkami, které jeli nejvyšší ženskou kategorii společně s dalšími 9ti reprezentacemi. Holky zajeli pro Českou republiku neskutečný výsledek, kdy skončili na bramborové tedy čtvrté příčce. Nutno podotknout, že holky opět ukázaly, že prostě trialistky máme vynikající.  Nejlépe pocit z této účasti vystihl doprovod holek Libor Pecháček, který řekl toto " Měl jsem tu čest dělat doprovod našim dívkám, kterým musím vyseknout poklonu jak bejk v takové konkurenci dojet pouze ve dvou dívkách na opravdu krásném 4. místě je pro ČR a Český trial velká chlouba a příslib do budoucna"

Z vítězství se radovaly Angličanky, druhé skončily Italky, třetí Španělky, čtvrté Češky, páté Němky, šesté Američanky, sedmé Francouzky, osmé Norky, deváté Australanky a desáté Kanaďanky. 

 Kluci startovali v kategorii International Trophy, kde se potkali s velkou konkurencí. Celkem v této kategorii startovalo 18. týmů. Pro letošní rok došlo v našem týmu ke změně, kdy z loňské sestavy zůstal pouze David Fabián jako naše číslo 1. Ke generační obměně muselo v našem týmu dojít a kluci dřeli co mohli. Výkon stačil na celkové sedmé místo. Do TOP 5 našim jezdcům chyběli 4 body.

Z vítězství se radovalo Japonsko, P2. USA, P3. Německo, P4. Rakousko, P5. Andora, P6. Finsko, P7. ČR, P8. Irsko, P9. Polsko, P10. Švédsko, P11. Austrálie, P12. Švýcarsko, P13. Lotyšsko, P14. Portogulasko, P15. Kanada. P16. Lucembursko, P17. Řecko a P18. Kostarika.  

Věříme, že kluci nasbírali další zkušenosti, které je posunou ke zlepšení a i reprezentace ČR díky tomu půjde nahoru.  Je potřeba všem poděkovat a pogratulovat.

Celkovým vítězem Trialu Národů pro rok 2024 se stal tým Španělska, který nedal ostatním šanci. 

Celkové výsledky naleznete zde: https://trialgp.com/2024-results/