Hlášení
Publikováno 15. 08. 2024

MISTROVSTVÍ EVROPY V TRIALU ÚSPĚŠNĚ VYVRCHOLILO V KRAMOLÍNĚ U NEPOMUKU

AUTOMOTO KLUB NEPOMUK v AČR uspořádal 10. - 11. srpna 2024 závěrečný podnik letošního Mistrovství Evropy v trialu.
V Kramolíně se konal čtvrtý, poslední podnik čtyřdílného evropského šampionátu, přičemž každý podnik se skládal ze dvou samostatných klasifikovaných soutěží. V neděli 11. srpna došlo na závěr k dekorování mistrů Evropy v jednotlivých disciplínách za rok 2024.
Evropského trialového podniku se v Kramolíně se zúčastnilo 80 jezdců ze 14 zemí. V sobotu 10. srpna jsme při vyhlášení vítězů v pěti evropských kategoriích slyšeli českou hymnu celkem třikrát: European Championship vyhrál David Fabián, Women’s European Championship vyhrála Denisa Pecháčková a European Over 40 Cup vyhrál Martin Křoustek.
V neděli 11. srpna se na stupních vítězů objevili tito jezdci opět, jen s tím rozdílem, že David Fabián byl třetí, ale Denisa Pecháčková a Martin Křoustek byli opět na prvních místech. Navíc se však na stupně vítězů v neděli dostal skvělým výkonem v kategorii Open Youth International Class nadějný mladý český jezdec Tadeáš Mikunda, který vybojoval třetí místo mezi 19 soupeři.
Letošní evropská trialová sezóna byla z pohledu umístění českých jezdců úspěšná. Mistryní Evropy 2024 se v ženské kategorii stala stále se zlepšující, v současné době nejlepší česká trialistka Denisa Pecháčková, která dokázala statečně porážet své největší soupeřky z Velké Británie Kaytlyn Adshead a Alicii Robinson, které po dvou svých vítězstvích v Kramolíně přesvědčivě bodově odsunula na druhou a třetí příčku.
Vítězem European Over 40 Cup pro rok 2024 se bezkonkurenčně stala legenda českého trialu, dnes již šestačtyřicetiletý Martin Křoustek, který dokázal porazit své soupeře ve všech osmi letošních klasifikovaných soutěžích. V žádné jiné kategorii nikdo nedokázal tak jednoznačně zvítězit jako on, s plným počtem 800 mistrovských bodů.
Za zmínku rovněž stojí celkové sedmé místo Petry Budínové, která dokázala nechat za sebou řadu soupeřek z Velké Británie, Itálie, Německa, či Švýcarska.
První a třetí místo Davida Fabiána v Kramolíně mu stačilo na celkové 8. místo v hlavní kategorii European Championship, ale to jenom z toho důvodu, že předchozích šesti soutěží v Itálii, Francii a Německu se neúčastnil; jeho prioritou v této sezóně je účast v seriálu mistrovství světa.
Evropský trialový podnik zorganizovaný Automotoklubem Nepomuk v AČR, byl při posledním zasedání mezinárodní Jury hodnocen organizačně na vysoké úrovni.
Velké poděkování si zaslouží všichni, kdo se na organizaci obětavě podíleli, poděkování si zaslouží rovněž všichni, kdož se spolupodíleli sponzorsky, ať finančně, tak materiálně.
Text a foto Pavel Jiran, místopředseda AMK Nepomuk a ředitel podniku ME v Trialu 2024

Martin Křoustek_Mistr Evropy 2024 Over 40_foto Pavel Jiran.jpgTeo Colairo_FRA_Mistr Evropy 2024_foto Pavel Jiran.JPGDavid Fabián_foto Pavel Jiran.JPG