Hlášení
Publikováno 16. 09. 2024

Poslední soutěž Trial GP 2024 se jela ve Španělsku

Poslední soutěž v rámci Mistrovství světa TrialGP jednotlivců se uskutečnila ve španělském Ripollu v oblasti Girony. Bylo postaveno 12 sekcí, které se jeli na 2 kola. 11 sekcí bylo postaveno v přírodním terénu. 12. sekce byla umělá na náměstí. Zajímavostí také je, že z 11 sekcí bylo 8 sekcí v korytech potoků. 

Českou republiku v celém seriálu reprezentovali Denisa Pecháčková v kategorii TrialGP Women a David Fabián v kategorii TR2. 

Oběma patří velký respekt a gratulace, jelikož už dnes patří ke špičce. 

U Denisy nesmíme zapomenout na to, že je také Mistryní Evropy v nejvyšší ženské kategorii a první Češkou, která absolvovala seriál MS v trialu v kategorii TRIAL GP WOMEN.

Denisa Pecháčková nám ke svému vystoupení řekla následující: Poslední soutěž jednotlivců TrialGP se jela ve španělském Ripollu, kde se se těšila na klasický přírodní inforový trial ve španělském podání, ale opak byl pravdou. 8 sekcí bylo v korytech potoků, kde to opravdu klouzalo a tím byla soutěž  pro mě veli těžká. Okruh měřil zhruba 10km a sekce byly většinou v prudkém stoupání. Sobota P8, neděle P7 my zajistilo body na celkové P5 v rámci TrialGP Women, za což jsem nesmírně šťastná, jelikož to byl můj cíl na začátku sezóny.

David Fabián nám také sdělil své pocity: Oba dva dny jsem se držel blízko TOP TEN, ale kategorie TRIAL2 je nejvyrovnanější kategorií v rámci celého TRIAL GP a každý trestný bod Vás posouvá rychle dolů. Nakonec z toho bylo jak v sobotu tak v neděli P18. V rámci soutěže jsem se cítil na motorce dobře, zajel jsem hodně těžkých sekcí, jen škoda pár zbytečných chyb, které mě stály lepší umístění v této vyrovnané kategorii TRIAL2. V celkovém pořadí TRIAL GP a kategorie TRIAL2 jsem se umístil na skvělém celkovém 18. místě z 64 startujících.

David i Denisa svou španělskou cestu nemají ještě uzavřenou. Nyní se k nim přidá zbytek reprezentace České republiky a budou nás reprezentovat na TDN, tedy Trialu národů, což je týmové MS. Denisa i David se na tuto soutěž těší a jsou hrdí, že mohou reprezentovat.