Hlášení
Publikováno 10. 09. 2024

TRRS OPEN MČR Kyselka je minulostí

V Kyselce se o víkendu 7. a 8.9. uskutečnil další podnik TRRS OPEN MČR v trialu. V kempu Ontario se trialisté zabydleli již po devaténácté. 19. ročník opět připravil Trial Kyselka v čele s předsedou Českého trialu Alešem Labíkem. Nutno podotknout, že Kyselka je náročná jak pro jezdce tak také jejich doprovody, což ze zdejší lokality dělá řekněme takovou přelomovou a rozhodovací. Ani v roce 2024 se Kyselka nenechala zahambit a bylo připraveno 12 kontrolních úseků, z toho 11 úseků bylo přírodních, kdy jezdci překonávali kamenitá pole, velké výjezdy do strání v lese. Úsek číslo 12 byl vybudován tak jako vždy uměle. Jelo se na 2 kola a celkový čas na soutěž byl 6 hodin. 

Na start soutěže se v sobotu postavilo celkem 60 jezdců v 7mi kategoriích a v neděli 57 jezdců v 7mi kategoriích

Jako vždy začneme kategorií nejvyšší a to TR1. Do této kategorie se na start postavilo 5 jezdců. Vítězem jak v sobotu tak i v neděli se s velkým přehledem se stal David Fabián, který v sobotu udělal pouze 4 chyby. Stříbrný víkend měl Matěj Mrázek a bronzový Jan Baloušek. Zajímavé je, že v neděli mezi Mrázkem a Balouškem rozhodoval celkový počet 0. Matěj Mrázek měl 10 úseků za 0 trestných bodů a Honza Baloušek 6 úseků za 0 trestných bodů.

No a jak se vyjádřil David Fabián ke svému vítězství: "Soutěž jsem si užil, terén tu mám rád. Byl to pro mne dobrý trénink před posledními závody MS ve Španělsku , které se pojedou o víkendu 14-15.9. v Ripollu."

Kategorie TR2 byla v sobotu vyrovnaná a jezdcům Kategorii TR2 v sobotu vyhrál Adam Kollár ze Slovenska. Na druhém místě skončila Denisa Pecháčková a bronzový byl Jan Panenka. V neděli dokázala Denisa Pecháčková vyhrát, Adam Kollár byl druhá a Jan Panenka skončil i v neděli bronzový.  

Denisa hodnotila nedělní jízdu jako podařenou, kdy se poučila ze sobotních chyb. K neděli se vyjádřila takto: "Dnes se dařilo lépe než včera a klaplo to na P1 v kategorii TR2. Velké poděkování patří pořadateli za krásnou soutěž a také týmu"

Další kategorií je TR3: V této kategorii vládne Tadeáš Mikunda, který dokázal jasně zvítězit v sobotu i v neděli. Neděli část soutěže zajel za 0 trestných bodů. A byl tak jedním ze dvou jezdců, kterým se to podařilo. Stříbrný byl v sobotu Jiří Rathouský a bronzový Max Schmelzer z Německa. V neděli se na stříbrnou pozici vyhoupl Filip Klouček a bronzový byl Jiří Rathouský. 

Nejvíce obsazenou kategorií je kategorie HOBBY. V sobotu se v této kategorii představilo 20 jezdců. Nejlepším byl David Sýkora. Na P2 skončil Rafal Kowalski a na P3 Radek Stehno. Rozdíl mezi kluky byl vždy jen 1 bod. Tedy David celkem 1 trestný bod, Rafal 2 trestné body a Radek 3 trestné body. Do nedělní soutěže nastoupilo 19 jezdců a soutěž byla i přes změnu v úseku číslo 8 ještě vyrovnanější než v sobotu. Vítězem se i v neděli stal David Sýkora, který udělal pouze 2 trestné body. Stejný počet trestných bodů, tedy 2 měl i druhý Matyáš Brůj. Kluci měli i stejný počet 0 a tak rozhodoval čas, který nakonec měl lepší David Sýkora a proto skončil na P1. Bronzový Radek Stehno uhájil svou bronzovou příčku před Simonem Pásztorem ze Slovenska jen díky většímu počtu 0. Oba jezdci totiž přivezli celkem 5 trestných bodů. 

Dále se podíváme na kategorii Žáků. Zde nám v sobotu i v neděli startovalo 5 jezdců. Zde stojí hlavně za upozornění na Pavlu Šafránkovou, která se stává 4. dívkou v seriálu TRRS OPEN MČR a ukazuje se tak, že i tento sport je pro dívky. Vítězem sobotní části se však stal Martin Gomboš, na P2 skončil Kryštof Apltauer a na P3 se umístil Vojtěch Kočí. V neděli si kluci trochu pořadí proházeli, kdy vítězem se stal Kryštof Apltauer, který projel jako druhý celou nedělní část za celkem 0 trestných bodů. Stříbrný byl Martin Gomboš a bronzovou příčku uhájil Vojtěch Kočí. 

Kategorie Volná: Tato stále nová kategorie má své jezdce. jedná se o kategorii, která je postavená pro nově příchozí, nebo jezdce, kteří se na HOBBY necítí. V sobotu celkem 5 jezdců v neděli 4 jezdci. V sobotu se z vítezství radoval Jakub Strnad, druhý byl Ondřej Blábol a třetí Jakub Frühauf. V neděli V neděli se pořadí nezměnilo. Tedy Strnad P1, Blábol P2 a Frühauf P3. 

Na závěr je tu kategorie Klasik. V sobotu se z vítězství radoval Roman Šebek, který porazil Martina Gomboše st. Bohužel do sobotní části se více klasiků nepřihlásilo. V neděli se z vítězství radoval Martin Gomboš st., druhý byl Jindřich Klaus a třetí Roman Šebek. 

Na závěr je potřeba poděkovat organizátorovi za skvěle připravené úseky a krásné počasí.  

Fotografie dodal Ladislav Holeček za což děkujeme.

No a v rámci TRRS OPEN MČR se uvidíme v Kramolíně u Nepomuka a to již 28.9 a 29.9.